WK kwalificatiewedstrijd Oranje Leeuwinnen op 10 april live bij SBS9

WK kwalificatiewedstrijd Oranje Leeuwinnen op 10 april live bij SBS9

|

De Oranje Leeuwinnen zijn volop in de race voor het WK in 2019 in Frankrijk. Op dinsdag 10 april speelt de nationale vrouwenselectie in Dublin de kwalificatiewedstrijd tegen Ierland.

Dit duel is live te volgen bij SBS9. De uitzending wordt gepresenteerd door Fresia Cousino Arias. Ex-international Anouk Hoogendijk schuift bij haar aan voor de wedstrijdanalyse en het commentaar komt van John van Vliet. Afgelopen vrijdag zagen 723.000 tv-kijkers de Oranje Leeuwinnen met 7 – 0 winnen van Noord-Ierland.

In totaal nemen 24 landen deel aan het WK in 2019, waarbij thuisland Frankrijk al zeker is van deelname. Voor de overige 46 Europese landenteams zijn nog acht startplaatsen te winnen in een kwalificatiereeks. Nederland is hiervoor ingedeeld in een poule met Noorwegen, Ierland, Slowakije en Noord-Ierland.

In 2015 kwalificeerden de Oranje Leeuwinnen zich voor het eerst voor een WK vrouwenvoetbal. Het absolute hoogtepunt van het Nederlandse damesvoetbalteam vond in 2017 plaats, toen het EK vrouwenvoetbal werd gewonnen.

SBS9 is bij Ziggo op kanaal 19 en bij KPN op kanaal 34 te zien en de voorbeschouwing start vanaf 19.35 uur.