Maggie Q over Stalker!

Maggie Q over Stalker!

|

Sommige stalkers gaan zo ver dat het slachtoffer het met de dood moet bekopen. In de bloedstollende serie Stalker lossen detectives Beth Davis en Jack Larsen de meest bizarre en uiteenlopende stalkingszaken op. Beth Davis wordt gespeeld door Maggie Q en zij vertelt ons net iets meer over de serie!

Wat is Beth voor persoon?

„Gedurende de serie komt de kijker steeds meer te weten over haar achtergrond, het wordt dan ook duidelijk waarom ze op de speciale stalker-afdeling van de politie terecht is gekomen. Ook het leven van Beth wordt beheerst door een stalker, waardoor ze een heuse stalker-radar heeft ontwikkeld.

Doordat ze een expert van de politie is, weet ze weet precies hoe slachtoffers zich moeten gedragen. Het is als getroffene belangrijk om aan je vrienden en familie te vertellen wat er precies aan de hand is. Beth luistert zelf niet naar haar eigen advies, ze is er absoluut niet open over. Ze blijft slachtoffer als ze niets zegt. 

Wat is de relatie tussen Beth en Jack?

„Beth is wie ze is. Wanneer twee mensen in een tv-serie een hekel aan elkaar hebben, eindigt dat normaal in een relatie. Bij Stalker is dat absoluut niet het geval. Ze vindt haar nieuwe collega Jack (gespeeld door Dylan McDermott, red.) totaal niet aantrekkelijk. Ze wil zich volledig op haar werk concentreren, maar ze wordt door Jack onderschat. Beth weet meer dan hij denkt, ze kan daarom erg verrassend uit de hoek komen. Gedurende de serie wordt de relatie tussen de twee agenten dynamischer, van liefde is alleen absoluut geen sprake.” 

Heb je zelf ooit te maken gehad met een stalker?

”Ik heb in het verleden te maken gehad met stalkers, zelfs voordat ik bekend werd vielen ze me al lastig. Veel mensen weten niet dat ze geholpen kunnen worden door bijvoorbeeld de politie. Ik wilde graag aan deze show meewerken om hier awareness voor te creëren. Ik weet tenslotte hoe lastig het kan zijn.”

Wordt er in de serie ook een beroemdheid gestalkt?

„In Stalker hebben we een aflevering waarin te zien is dat een jonge popzangeres, die tevens een realityshow heeft, wordt lastiggevallen door een stalker. Ik vind het belangrijk om dit te belichten, omdat zowel beroemdheden als ‘gewone’ mensen worden gestalkt.

Mensen denken vaak dat alleen A-sterren lastig worden gevallen door stalkers, maar dit is absoluut niet waar. Ik sprak met een vrouw die tien jaar lang werd achtervolgd door een stalker. Ze is ons heel dankbaar dat we de show maken, omdat mensen de misdaad door de show eindelijk serieus zijn gaan nemen.”

Een dubbele aflevering Stalker zie je dinsdagavond vanaf 20.30 bij SBS9