Heerlijke oliebollen met Nutella!

Heerlijke oliebollen met Nutella!

|

Wil jij vanavond nog net die extra touch geven aan je oliebollen? Bekijk dan snel het recept hieronder! Deze oliebollen met NUTELLA zijn namelijk ver-ruk-ke-lijk!

Ingrediënten

50 g rozijnen
25 g krenten
250 g bloem
1 tl zout
1 zakje gedroogde gist
2,25 dl melk
1/2 ei
1 el cacaopoeder
1 el poedersuiker
75 g hazelnoten
Nutella

Bereidingswijze

Stap 1:
Doe de rozijnen en krenten in een kom en voeg kokend water toe totdat ze onder water staan. Laat dit ca. 10 min weken.

Stap 2:
Hal de hazelnoten grof.

Stap 3:
Laat de krenten en rozijnen luitlekken in een zeef en dep ze droog met keukenpapier.

Stap 4
Zeef de bloem, poedersuiker, cacaopoeder en zout boven een kom.

Stap 5:
Roer de gist goed door de bloem.

Stap 6:
Verwarm de melk tot deze lauw is.

Stap 7:
Klop een ei los in een kom.

Stap 8:
Roer het losgeklopte ei (van het vuur) door de melk.

Stap 9:
Maak in het midden van het bloemmengsel een kuiltje en schenk daar scheutje voor scheutje het ei-melk-mengsel bij. Roer met een houten lepel of een Mixer met deeghaken vanuit het midden het bloemmengsel door elkaar.

Stap 10:
Ca. 5 minuen blijven roeren tot een glad beslag. Het beslag is goed als het in stukken van de lepel valt.

Stap 11:
Roer de rozijnen, krenten en hazelnoten door het beslag.

Stap 12:
Dek de kom af met plasticfolie en bewaar deze op een warme plaats (b.v. in de oven op 50 graden of in een bak met heet water). Het beslag ca. 1 uur laten rijzen tot de volume verdubbeld is. Het beslag daarna niet meer roeren.

Stap 13:
In een pan de olie verhitten tot 175 graden of tot er een witte damp afkomt.

Stap 14:
doop een ijslepel (metaal) of 2 eetlepels in de hete olie.

Stap 15:
Schep met de ijslepel een bergje beslag uit de kom en laat deze in de olie glijden, of met 1 el een bergje beslag uit de kom scheppen en met de andere lepel het beslag in de olie schuiven.

Stap 16:
De oliebollen niet meer dan 5 tegelijk in ca. 5 minuten goudbruin en gaar frituren, halverwege met een vork de bollen keren.

Stap 17:
Oliebollen met een schuimspaan uit de olie nemen en in een vergiet laten uitlekken.

Stap 18:
De rest van de oliebollen op dezelfde manier frituren.

Stap 19:
Vul de oliebollen met Nutella. Je kunt de oliebollen opensnijden en Nuttela er tussen doen of je kunt ze in de Nutella dippen.

Stap 19:
Oliebollen op een schaal leggen en bestrooien met poedersuiker.

Tags: